2018. gada 7. jūnijs

TRISTĀNS & IZOLDE I

Rīts atnāk ar divām sliktām ziņām: aizgājusi Kira Muratova (R.I.P.), un šo pēcpusdienu Anjas Kampes vietā Elisona Ouksa (Allison Oakes). Bļin!
Divi cēlieni noklausīti, un jāsaka, ka Elisona Ouksa ir vienkārši lieliska! Divreiz biju dzirdējis viņu kā Salomi: Berlīnes Vācu operā pilnīgi nekāda un Hamburgā ne šāda, ne tāda. Visu cieņu viņas priekšnesumam šovakar: klusajās vietās izcila, kuplu virsskaņu kopumu, ne par kapeiku sliktāka par Ninu Stemmi, Irēni Teorīnu vai Anju Kampi. Vienīgais, kas viņai vēl īsti neiznāk - grozīt skaļuma pogu bez lēcieniem.
Tristāns - veterāns Falks Štrukmans; šis bija mans trešais TRISTĀNS ar viņu. Pirms četriem gadiem Berlīnes Vācu operā (kur Barenboims Valtraudes Meijeres dēļ slāpēja orķestri cik varēdams), viņš tik un tā lūza nost trešajā cēlienā. Šoreiz godam & skaisti tika līdz galam, tikai būda gan jo gadu, jo platāka; jau grūti staigāt. Ja tā turpināsies, var gadīties kā nelaiķim Johanam Botam, kurš reiz, nokritis uz skatuves uz muguras, saviem spēkiem nespējis tikt kājās, un skatuves strādniekiem nācies steigties palīgā (tas noticis TV tiešraidē, kad neko neizgriezīsi).
Visskaļākās ovācijas pelnīti tika karalim Markām - Herr Zalminenam (Matti Salminen;  pērn gadiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru