2017. gada 28. janvāris

Karpati, desmitā diena (24. janvāris)

Pekelītes iepriekšējā vakarā neesmu izkrāmējis, ātri sapošos un bez desmit sešos sēžos Ksenijas izsauktajā taksī. Viens, divi un lidostā. Tablo vēstī, ka izlidosim deviņos, t.i., ar divu stundu kavēšanos. Reģistrācijā uzreiz iedod brokastu kuponu (~4 eiras; ir dzirdēti briesmu stāsti par airBaltic, kurš Rīgā dodot par divarpus eirām - par to vienīgi pudelīte minerālūdens iznāk), jo kavēšanās paredzama ilgāka par divām stundām un МАУ noteikumi visai līdzinās Eiropas Savienības regulai 261/2004. Ar dubultu espresso & ne pārāk gardu strūdeli (Karpati mani izlutinājuši!) gana, jo ēstgriba vēl lielāka guļava par mani.
The eagle is taxiing
Skatos flightradar24.com, ka putniņš ceļā pie mums; izmet pāris loku virs Ternopoles un 8.50 the eagle has landed. Mūs sasēdina, un drīz vien esam ceļā uz KBP. Ja viss būtu noticis pēc saraksta, būtu aizbraucis uz pilsētas centru (30 km), bet tagad nolemju palikt lidostā. Uzrakstu beidzamās pastkartes, atdodu uzziņu kundzei, jo pastkasti viņi vēl joprojām nav uzlikuši ne zemes (land side), ne gaisa pusē (air side).
Ļitakā uz Rīgu (Embraer 190 – man dikti tīk!) aizpildīta kāda piektā daļa vietu (viņiem noteikti vienošanās ar sū.. airBaltic, jo no Kijevas var lētāk aizlidot uz Vīni nekā uz Rīgu, par Viļņu nemaz nerunājot). Izskatās, ka esmu aizmirsis adījuma raksta zīmējumu iepriekšējā ļitakā. Ai, ai, ai, sen vairs nevaru iedomāties lidošanu bez adīšanas. :) Izlidojam laikā, pusotra stunda, un esam RIX. Vēl viena, un esmu Sarkandaugavā.
Vēlreiz paldies Lilijai par pamudinājumiem rakstīt & rūpēm par puķēm. :)
P.S. Adījuma raksts atradās bikšu aizmugurējā kabatā. :D

3 komentāri:

  1. Pirmo reizi dzirdu par tādu Embraer, izrādās, brazīlieši arī taisa gaisa busus. Aviosabiedrība bija arī British Airways vai to tu tik tā ieliki?

    AtbildētDzēst
  2. Sorry, redzu savu kļūdu - МАУ taču :D

    AtbildētDzēst
  3. Nevarēju tīmeklī atrast nevienu МАУ Embraer-a foto, bet gribējās parādīt. Izkārtojums 2+2, varenu plati ādas sēdekļi. Uziet stāvus debesīs & tikpat strauji arī nolaižas. Jauka mantiņa, īpaši salīdzinājumā ar boļķika ventilatoriem. ;D

    AtbildētDzēst