2018. gada 15. maijs

Karpati, astotā diena

Rahiva



Pamostos ap desmitiem. Nesteidzīgas brokastis. Labi gan, ka nav nekur jāiet. Turklāt tajā pusē, kur Marmarosu Pops Ivans, pamatīgs mākonis.
Izeju pirmo riņķi pa pilsētu. Esmu še bijis divreiz - pirmo reizi 1974. gadā ar vecākiem, otru - pērn caurbraucot. Lai arī pilsēta rakstos pirmoreiz minēta 15. gadsimta vidū, pat par laiku Austroungārijas sastāvā (līdz 1. pasaules karam) neliecina tikpat kā nekas. Daudz padomju laika dzelzbetona. Un jaunbagātnieku (kontranbandistu?) savrupmājas augstiem betona žogiem.
Atrodu valūtas maiņas kantori & tieku pie vietējām naudiņām. (Ukrainā pat Revolut - naudas karte, ar kuru var izņemt 200 eiru mēnesī no jebkura bankomāta pasaulē, turklāt ar labu pārlēses kursu - bieži nav glābēja, jo lielākā daļa Ukraiņas banomātu piemet vēl savu komisiju. Visrijīgākā ir Privātbanka - par 500 hrivnu (=16,5 eiru) izņemšanu vēlējās piemest četru eiru komisiju.)
Saguris ceļinieks sarkanā jakā
Pilsētiņas vienīgajā grāmatnīcā atklātņu nav, toties kādā kultūras preču veikalā (pārdod raibu raibās lietas - no rotaļlietām līdz kosmētikai un rakstāmlietām) vismaz desmit dažādu veidu. Cienījama izvēle pilsētiņai ar 15 tūkstoš ļautiņiem.  Suvenīru veikaliņā pamanu magnētu, uz kura kalni ar eglēm un vīriņu sarkanā jakā ar mugursomu plecos. Neesmu no tiem (я не такая!) , kam visa ceļojumu vēsture pie ledusskapja, tomēr nopērku, jo sarkanā jaka šķiet kaut kur redzēta.  Sāk smidzināt. Dodos atpakaļ uz hosteli (esmu samaksājis par vēl vienu nakti, lai visu dienu līdz vilcienam pusnaktī varētu palikt istabā); pa ceļam nopērku Vinohradivas zemenes: 1,10 eiru kilogramā, saldākas par tāk, ko ēdu Užhorodā. Nu jau līst kārtīgi.
Pačatoju ar draugiem, parakstu pastkartes, nolūztu uz kādu stundiņu. Lietus pa to laiku mitējies. Izeju vēl vienu riņķi pa pilsētu - nekā ievērības cienīga nepamanu arī šajā reizē.
0.32am vilciens Rahiva-Ļviva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru